180303-Kum-3601

8. INA Rally Kumrovec 2019., 1./ 2. ožujka, petak / subota

Ove godine još veći i atraktivniji Rally Kumrovec
Sezona Prvenstva Hrvatske u rallyu i ove se godine otvara u Hrvatskom Zagorju, prvog vikenda u ožujku. Osmi INA Rally Kumrovec održat će se 1. i 2. ožujka pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Novo, redizajnirano izdanje rallya donosi više trkaćih kilometara za posade te više atrakcije za gledatelje. 

Prvog dana, u petak, 1. ožujka prolog Terme Tuhelj vozit će se u poslijepodnevnom i večernjem izdanju.

Subotnji program počinje u jutarnjim satima i potrajat će do večeri. Brzinci će se održavati u Kumrovcu i Zagorskim Selima, a prvo vozilo na cilju u kumrovečkom Muzeju Staro selo očekuje se u 17 sati i 15 minuta.
Rally Kumrovec bit će ujedno i prva postaja novog, Međunarodnog zonskog prvenstva Hrvatske u kojem pravo nastupa imaju posade sa stranim licencama. Tako će se posade koje godinama voze u Hrvatskoj moći uključiti u sustavno natjecanje, koje će ujedno ponuditi i domaćim posadama dodatni izazov. Sezona se sastoji od šest rallya, četiri u Hrvatskoj te dva koji će se voziti u Sloveniji.
Najuspješniji vozač dosadašnjih sedam kumrovečkih rallya je Mađar Janos Szilagyi s tri pobjede. Ove godine najavio je dolazak s Fordom Fiestom R5, automobilom koji je osvojio posljednja dva Kumrovca. U sezonama 2017. i 2018. s takvim je automobilom pobijedio Austrijanac Niki Mayr-Melnhof, koji je do naslova stigao s dva suvozača. Poldija Welsersheimba uspješno je zamijenio Thomas Zeiser i omogućio Mayr-Melnhofu priliku da se u 2019. vrati u Kumrovec po hattrick. Po jednu pobjedu imaju zvučna imena. Ovogodišnji uspješni sudionik rallya Dakar Daniel Šaškin, kao i aktualni dvostruki prvak Hrvatske u rallyu, Mađar Krisztian Hideg.

Više na http://www.rally-kumrovec.com/2019/index.php/en