Ugostiteljska ponuda

Gdje fino jesti, piti? Gdje spavati?

 


Čarobni okusi prošlih vremena, ovdje će privući i najzahtjevnije. Iz mirišljavih kuhinja i krušnih peći seoskih domaćinstava i restorana, poslužuju se tradicionalna zagorska, kao i jela nastala spojem tradicionalnog i modernog načina pripreme, koristeći namirnice uzgojene na bregima i dolima uz rijeku Sutlu i potok Horvatsku.

Ova eksplozija okusa jela sljubiti će se sa starinskim i internacionalnim sortama vina, proizvedenog iz grožđa dozrelog na Bogom danim brežuljcima okrenutim najpogodnijem suncu. Kako jedan dan nije dovoljan za uživanje u zaštićenom krajobrazu, kulturnim spomenicima i muzejima Kumrovca, Desinića i Zagorskih Sela, smještaj u toplim i romantičnim sobama nude vam seoska domaćinstva, pansion i hostel.

Doživljaj potpunog opuštanja upotpuniti će mirisno jutro s pogledom na neki od dvoraca, voćnjak, livadu, vinograd, a toplina zagrijati srce pri pogledu na srnu, zeca, fazana ili neko drugo šumsko biće kako pitomo pase u vašoj blizini.


HOSTEL KUMROVEC

J. Broza 9, Kumrovec
Tel./Fax. 049 553 112
Mob. 091 592 8780
info@hostel-kumrovec.hr
www.hostel-kumrovec.hr

Hostel Kumrovec smješten je u zelenilu i opuštajuće mirnom okolišu s pogledom na doline i bregove sjeverozapadnog dijela Hrvatskog zagorja.

Smještajni kapaciteti su 49 kreveta raspoređenih u  10/2, 4/3, 3/5 te jedna exclusive soba.

U sklopu Hostela posluje Bistro koji nudi razna jela po narudžbi, zagorske specijalitete, pizze i druga jela.

VILLA ZELENJAK – VENTEK

Risvica 1, Kumrovec
Tel./Fax. 049 550 747
Mob. 098 9442 441
zelenjak@zelenjak.hr
www.zelenjak.com

Villa „Zelenjak – Ventek“ nalazi se u dolini Zelenjak uz rijeku Sutlu u neposrednoj blizini spomenika „Ljepoj našoj“.

Kroz gastro ponudu prije svega žele sačuvati tradiciju zagorske kuhinje, koja je često i inspiracija u kreiranju nečeg novog i drugačijeg, ali na njihov način.

Organiziraju poslovne i svečane ručkove, svadbene svečanosti (u restoranu, svečanoj dvorani, pod šatorom), vjenčanja na otvorenom, maturalne večere, školske ekskurzije i ostale razne manifestacije.

Nude smještaj u komfornim sobama.

Fast food Pionirček

J. Broza bb, Kumrovec
Mob. +385 (0) 99 403 0273

Objekt brze hrane ima u ponudi hamburgere, čevape, ražnjiće, cheesburgere, salate razne, sladolede, pića i napitke i dr.

HOSTELČEK

J. Broza bb, Kumrovec

mob.: +385 (0) 91 592 8780

Ponuda jednostavnih jela, štrukli, sladoleda i raznih pića i napitaka.

RESTORAN

 

„GROF RATKAY“

Trg Svetog Jurja 11, Desinić
Tel./Fax. 049 343 255
Mob. 098 221 186
kecurlidija@gmail.com
www.restoran-grof-ratkay.hr

U samom centru mjesta Desinić, kraj crkve svetog Jurja, između razigranih bregova i sjenovitih udolina Hrvatskog zagorja, te u neposrednoj blizini dvorca Veliki Tabor, nalazi se restoran „Grof Ratkay“.

„Grof Ratkay“ je restoran koji ujedinjuje tradicionalnu i internacionalnu kuhinju, nudi jela zagorske kuhinje.

Za Vas će organizirati zabave, proslave rođendana, svadbe, poslovne sastanke ili neko drugo svečano događanje.

Kuća za odmor HIŽICA

Velika Horvatska 43/2
Velika Horvatska, Desinić
 
+385 (0) 91 1210 550

 

Drvena hrastova kućica za odmor, stara 120 godina. 2 kreveta + 2 pomoćna kreveta. Uređen okoliš, 5 km do Dvora Veliki Tabor, Muzeja Staro selo Kumrovec, Termi Tuhelj, 40 km do Zagreba…..

GREŠNA GORICA

Taborgradska 3, Desinić
Tel./Fax. 049 343 001
Mob. 091 343 00 11
gresna@gorica-gorica.com
http://gresna-gorica.hr/ 

 

Grešna gorica – taborgradska klet je smještena na istoimenom brijegu nasuprot Velikog Tabora, dvorca iz XV. stoljeća i pruža gostu-namjerniku ugođaj pravog seljačkog zagorskog ambijenta, gdje će mu se učiniti da je u samom srcu romantične, ali burne prošlosti Hrvatskog zagorja.

U „Grešnoj gorici“ možete uživati u biranim zagorskim specijalitetima.

 

VINOTOČJE „HAJDUK“

 

Gaber 38, Desinić

Tel./Fax. 049 343 517
Mob. 091 343 37 37
hajduk11@vip.hr
facebook

Obiteljsko poljoprivredno gospodarsvo „Hajduk“ nalazi se u Gabru – Desinić, a pruža usluge organiziranja raznih svečanosti uz ponudu zagorskih tradicionalih jela i vina iz vlastite proizvodnje: graševinu, rajnski rizling, sauvignon, muškat žuti i grohoćan.

Seoski turizam Masnec

Luka Poljanska 41, Zagorska Sela
Tel./Fax. 049 552 133
Mob. 099 6013 849
turizam.masnec@gmail.com
www.hr.masnec.net

Jedan od najstarijih predstavnika seoskog turizma, Turizam Masnec, nalazi se neposredno uz slovensku granicu u malom mjestu Luka Poljanska u općini Zagorska Sela s pogledima na Sloveniju, Veliki Tabor, čak i na Sljeme.

U domaćinstvu „Masnec“ spremaju se isključivo zagorski specijaliteti, nude Vam zdravu, zagorsku domaću hranu, onu koju su jeli naši stari, a koriste se samo prirodno uzgojene namirnice.

Od vina iz vlastitog vinograda nude dobru kapljicu graševine, chardonnaya, sauvignona, frankovke i stolnog miješanog vina.

Uz domaću pripremu hrane nude i 4 dvokrevetne sobe prve kategorije i 4 apartmana.

Kod Starog

(tvrtka Staro selo d.o.o.)

Josipa Broza 24, 49295 Kumrovec
Telefon: 049 553 089
Mobitel: 098 412 616
Web: www.staroselo.hr
E-mail: info@staroselo.hr

Vrsta objekta/naziv usluge: krčma, ugostiteljske usluge

Krčma “Kod Starog” nalazi se u samom centru Kumrovca preko puta Titove kuće, u sklopu etno muzeja “Staro selo Kumrovec”. Tradicionalna krčma u obiteljskom je vlasništvu više od 120 godina. Osim ponude pića nude se i poznati kumrovečki štrukli.

GOSPODARSTVO ŠUMAK

Miljana 16, Miljana, Zagorska Sela
Tel./Fax. 049 552 161
Mob. 098 351 723
ibf-trans@kr.t-com.hr
www.seoski-turizam-sumak.hr

Seoski turizam Šumak nalazi se u Miljani uz rijeku Sutlu i u blizini graničnog prijelaza Miljana – Imeno.

U blizini se nalazi dvorac Veliki Tabor – nezaobilazna turistička točka Hrvatskog zagorja te dvorac Miljana.

Iz ponude preporučuju specijalitete zagorske kuhinje te kvalitetna domaća vina.

Organiziraju domjenke, ručkove, krštenja, manje svadbe i ostale prigode.

Također nude i usluge smještaja u lijepo uređenim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.

Kuća za odmor “Srčeko”

Dugnjevec 18, 49295 Kumrovec
Mob. 091 518 45 26
vcizmar@net.hr

S pogledom na Cesargrad i slovensko gorje, u prekrasnom zelenilu, Kuća za odmor SRČEKO Vam nudi odmor i uživanje u privatnosti i intimi u okruženju netaknute prirode. Kuća se nalazi na 32 km od Zagreba, 43 km od Zagrebačke zračne luke, 3 km od Kumrovca i 6 km od Tuheljskih Toplica. U krugu od 10 km nalaze se mnogobrojne kulturno-povijesne i turističke atrakcije i izletišta (Muzej Staro selo, Spomenik Lijepoj našoj, Dvor Veliki Tabor, Galerija A. Augustinčića, Villa Zelenjak-Ventek, Vinarija Prekratić, Terme Tuhelj, Terme Olimia (Slo), Rodna kuća F. Tuđmana,Krapinske Toplice, Muzej neandertalaca u Krapini i dr.). Do kuće koja se nalazi na adresi Dugnjevec 18, Kumrovec, može se doći iz smjera Zagreba, Kumrovca i Pregrade, a najbliži granični prijelaz sa Slovenijom je prijelaz Razvor – Bistrica ob Sotli (4 km). Uz kuću prolazi biciklistička staza Kumrovec – Tuheljske Toplice.

Kuća za odmor “Niko”

Poljana Sutlanska 65a, Zagorska Sela
Mob. 099 42 32900 / 0994232700
mhohnjec5@gmail.com

Ugodna destinacija za one koje voli mir i tišinu. Kuća za odmor je smještena na blagom brežuljku s pogledom na dolinu Sutle, udaljena samo nekoliko stotina metara od graničnog prijelaza Miljana u općini Zagorska Sela. Prilagođena je za korisnike svih dobi, za obitelji s djecom, za mlađe i starije generacije. U krugu od nekoliko kilometara nalaze se mnogobrojni kulturno-turistički subjekti (Dvorac Miljana, Gospodarstvo Šumak, Muzej “Staro selo” Kumrovec, Dvor Veliki Tabor, Terme Olimia, Terme Tuhelj, Restoran Ratkay, Villa Zelenjak ventek i drugi).