Ugostiteljska ponuda

Gdje fino jesti, piti? Gdje spavati?

 


Čarobni okusi prošlih vremena, ovdje će privući i najzahtjevnije. Iz mirišljavih kuhinja i krušnih peći seoskih domaćinstava i restorana, poslužuju se tradicionalna zagorska, kao i jela nastala spojem tradicionalnog i modernog načina pripreme, koristeći namirnice uzgojene na bregima i dolima uz rijeku Sutlu i potok Horvatsku.

Ova eksplozija okusa jela sljubiti će se sa starinskim i internacionalnim sortama vina, proizvedenog iz grožđa dozrelog na Bogom danim brežuljcima okrenutim najpogodnijem suncu. Kako jedan dan nije dovoljan za uživanje u zaštićenom krajobrazu, kulturnim spomenicima i muzejima Kumrovca, Desinića i Zagorskih Sela, smještaj u toplim i romantičnim sobama nude vam seoska domaćinstva, pansion i hostel.

Doživljaj potpunog opuštanja upotpuniti će mirisno jutro s pogledom na neki od dvoraca, voćnjak, livadu, vinograd, a toplina zagrijati srce pri pogledu na srnu, zeca, fazana ili neko drugo šumsko biće kako pitomo pase u vašoj blizini.


HOSTEL KUMROVEC

J. Broza 9, Kumrovec

Tel./Fax. 049 553 112

Mob. 091 592 8780

info@hostel-kumrovec.hr

www.hostel-kumrovec.hr

Hostel Kumrovec smješten je u zelenilu i opuštajuće mirnom okolišu s pogledom na doline i bregove sjeverozapadnog dijela Hrvatskog zagorja.

Smještajni kapaciteti su 49 kreveta raspoređenih u  10/2, 4/3, 3/5 te jedna exclusive soba.

U sklopu Hostela posluje Bistro koji nudi razna jela po narudžbi, zagorske specijalitete, pizze i druga jela.

VILLA ZELENJAK – VENTEK

Risvica 1, Kumrovec

Tel./Fax. 049 550 747

Mob. 098 9442 441

zelenjak@zelenjak.hr

www.zelenjak.com

Villa „Zelenjak – Ventek“ nalazi se u dolini Zelenjak uz rijeku Sutlu u neposrednoj blizini spomenika „Ljepoj našoj“.

Kroz gastro ponudu prije svega žele sačuvati tradiciju zagorske kuhinje, koja je često i inspiracija u kreiranju nečeg novog i drugačijeg, ali na njihov način.

Organiziraju poslovne i svečane ručkove, svadbene svečanosti (u restoranu, svečanoj dvorani, pod šatorom), vjenčanja na otvorenom, maturalne večere, školske ekskurzije i ostale razne manifestacije.

Nude smještaj u komfornim sobama.

Fast food PIONIRČEK

J. Broza bb, Kumrovec

Mob. +385 (0) 99 403 0273

Objekt brze hrane ima u ponudi hamburgere, čevape, ražnjiće, cheesburgere, salate razne, sladolede, pića i napitke i dr.

RESTORAN

 

GROF RATKAY

Trg Svetog Jurja 11, Desinić

Tel./Fax. 049 343 255

Mob. 098 221 186

kecurlidija@gmail.com

www.restoran-grof-ratkay.hr

U samom centru mjesta Desinić, kraj crkve svetog Jurja, između razigranih bregova i sjenovitih udolina Hrvatskog zagorja, te u neposrednoj blizini dvorca Veliki Tabor, nalazi se restoran „Grof Ratkay“.

„Grof Ratkay“ je restoran koji ujedinjuje tradicionalnu i internacionalnu kuhinju, nudi jela zagorske kuhinje.

Za Vas će organizirati zabave, proslave rođendana, svadbe, poslovne sastanke ili neko drugo svečano događanje.

Kuća za odmor HIŽICA

Velika Horvatska 43/2
Velika Horvatska, Desinić
 
+385 (0) 91 1210 550

 

Drvena hrastova kućica za odmor, stara 120 godina. 2 kreveta + 2 pomoćna kreveta. Uređen okoliš, 5 km do Dvora Veliki Tabor, Muzeja Staro selo Kumrovec, Termi Tuhelj, 40 km do Zagreba…..

GREŠNA GORICA

Taborgradska 3, Desinić

Tel./Fax. 049 343 001

Mob. 091 343 00 11

gresna@gorica-gorica.com

http://gresna-gorica.hr/ 

 

Grešna gorica – taborgradska klet je smještena na istoimenom brijegu nasuprot Velikog Tabora, dvorca iz XV. stoljeća i pruža gostu-namjerniku ugođaj pravog seljačkog zagorskog ambijenta, gdje će mu se učiniti da je u samom srcu romantične, ali burne prošlosti Hrvatskog zagorja.

U „Grešnoj gorici“ možete uživati u biranim zagorskim specijalitetima.

 

VINOTOČJE HAJDUK

 

Gaber 38, Desinić

Tel./Fax. 049 343 517

Mob. 091 343 37 37

hajduk11@vip.hr

facebook

Obiteljsko poljoprivredno gospodarsvo „Hajduk“ nalazi se u Gabru – Desinić, a pruža usluge organiziranja raznih svečanosti uz ponudu zagorskih tradicionalih jela i vina iz vlastite proizvodnje: graševinu, rajnski rizling, sauvignon, muškat žuti i grohoćan.

Seoski turizam MASNEC

Luka Poljanska 41, Zagorska Sela

Tel./Fax. 049 552 133

Mob. 099 6013 849

turizam.masnec@gmail.com

www.hr.masnec.net

Jedan od najstarijih predstavnika seoskog turizma, Turizam Masnec, nalazi se neposredno uz slovensku granicu u malom mjestu Luka Poljanska u općini Zagorska Sela s pogledima na Sloveniju, Veliki Tabor, čak i na Sljeme.

U domaćinstvu „Masnec“ spremaju se isključivo zagorski specijaliteti, nude Vam zdravu, zagorsku domaću hranu, onu koju su jeli naši stari, a koriste se samo prirodno uzgojene namirnice.

Od vina iz vlastitog vinograda nude dobru kapljicu graševine, chardonnaya, sauvignona, frankovke i stolnog miješanog vina.

Uz domaću pripremu hrane nude i 4 dvokrevetne sobe prve kategorije i 4 apartmana.

Krčma KOD STAROG

(tvrtka Staro selo d.o.o.)

Josipa Broza 24, 49295 Kumrovec

Telefon: 049 553 089

Mobitel: 098 412 616

Web: www.staroselo.hr

E-mail: info@staroselo.hr

Vrsta objekta/naziv usluge: krčma, ugostiteljske usluge

Krčma “Kod Starog” nalazi se u samom centru Kumrovca preko puta Titove kuće, u sklopu etno muzeja “Staro selo Kumrovec”. Tradicionalna krčma u obiteljskom je vlasništvu više od 120 godina. Osim ponude pića nude se i poznati kumrovečki štrukli.

GOSPODARSTVO ŠUMAK

Miljana 16, Miljana, Zagorska Sela

Tel./Fax. 049 552 161

Mob. 098 351 723

ibf-trans@kr.t-com.hr

www.seoski-turizam-sumak.hr

Seoski turizam Šumak nalazi se u Miljani uz rijeku Sutlu i u blizini graničnog prijelaza Miljana – Imeno.

U blizini se nalazi dvorac Veliki Tabor – nezaobilazna turistička točka Hrvatskog zagorja te dvorac Miljana.

Iz ponude preporučuju specijalitete zagorske kuhinje te kvalitetna domaća vina.

Organiziraju domjenke, ručkove, krštenja, manje svadbe i ostale prigode.

Također nude i usluge smještaja u lijepo uređenim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.

Kuća za odmor SRČEKO

Dugnjevec 18, 49295 Kumrovec

Mob. 091 518 45 26

vcizmar@net.hr

S pogledom na Cesargrad i slovensko gorje, u prekrasnom zelenilu, Kuća za odmor SRČEKO Vam nudi odmor i uživanje u privatnosti i intimi u okruženju netaknute prirode. Kuća se nalazi na 32 km od Zagreba, 43 km od Zagrebačke zračne luke, 3 km od Kumrovca i 6 km od Tuheljskih Toplica. U krugu od 10 km nalaze se mnogobrojne kulturno-povijesne i turističke atrakcije i izletišta (Muzej Staro selo, Spomenik Lijepoj našoj, Dvor Veliki Tabor, Galerija A. Augustinčića, Villa Zelenjak-Ventek, Vinarija Prekratić, Terme Tuhelj, Terme Olimia (Slo), Rodna kuća F. Tuđmana,Krapinske Toplice, Muzej neandertalaca u Krapini i dr.). Do kuće koja se nalazi na adresi Dugnjevec 18, Kumrovec, može se doći iz smjera Zagreba, Kumrovca i Pregrade, a najbliži granični prijelaz sa Slovenijom je prijelaz Razvor – Bistrica ob Sotli (4 km). Uz kuću prolazi biciklistička staza Kumrovec – Tuheljske Toplice.

Kuća za odmor “Niko”

Poljana Sutlanska 65a, Zagorska Sela

Mob. 099 42 32900 / 0994232700

mhohnjec5@gmail.com

Ugodna destinacija za one koje voli mir i tišinu. Kuća za odmor je smještena na blagom brežuljku s pogledom na dolinu Sutle, udaljena samo nekoliko stotina metara od graničnog prijelaza Miljana u općini Zagorska Sela. Prilagođena je za korisnike svih dobi, za obitelji s djecom, za mlađe i starije generacije. U krugu od nekoliko kilometara nalaze se mnogobrojni kulturno-turistički subjekti (Dvorac Miljana, Gospodarstvo Šumak, Muzej “Staro selo” Kumrovec, Dvor Veliki Tabor, Terme Olimia, Terme Tuhelj, Restoran Ratkay, Villa Zelenjak ventek i drugi).    

Kuća za odmor “Pod brajde”

Dugnjevec 20, Kumrovec

Mob. 091 241 0009 

zeljko.lakic1@zg.t-com.hr

Kuća za odmor POD BRAJDE nalazi se na kraju mirnog sela Dugnjevec udaljenog 3 km od Kumrovca, 6 km od Tuhelja ( Tuheljskih Toplica), te 50 km od Zagreba. Do kuće se stiže asfaltiranom cestom koja vijuga između kuća, vinograda i voćnjaka.

Kuća je vrlo prostrana ( 167m2), proteže se na dvije etaže na okućnici od 2.000 m2, na kojoj je sortni vinograd ( graševina i sauvignon), te voćnjak sa starim sortama voća: jabukama, šljivama, dunjama i kruškama. U prizemlju je: kuhinja, blagovaonica, kupaonica i veliki dnevni boravak.

Najljepši dio kuće je dnevni boravak na otvorenom: terasa od 50m2 s koje puca veličanstven pogled na zagorske brege: Cesargrad, Risvičku goru, Kunšperk  te Sloveniju.Terasa je cijeli dan osunčana, POD BRAJDOM koja pruža hlad, te roštiljem i vrtnim namještajem što omogućuje ugodan cjelodnevni boravak u prirodi. Na etaži kuće nalazi se veliki  otvoreni prostor ( ,, open space,,)  za odmor i druženje, WC, te balkon s pogledom na šumu, oranicu i zagorske brege. Parking je smješten u hladu druge BRAJDE i po tome smo kući dali ime. Kuća je kvalitetno opremljena sa namještajem i uređajima koji omogućuju udoban boravak za više osoba ( do 6) ili dvije obitelji.

Kuća je odlična baza za brojne izlete u okolicu: bilo biciklom ( tu prolazi biciklistička staza Kumrovec- Tuhelj), bilo šetnje po netaknutoj prirodi ili posjet brojnim kulturno-povijesnim znamenitostima i  turističkim atrakcijama vezanim uz gastronomiju i relaksaciju. Navodimo neke prijedloge za izlete:  Muzej Staro selo-Kumrovec, Spomenik Lijepoj našoj, Dvorac Veliki tabor ( Tajna Veronike Desinić), Zagorska katedrala Pregrada, Galerije Antuna Augustinčića i Izidora Popijača –Žige, Rodna kuća dr.-a Franje Tuđmana,  Dvorac Oršić, Muzej Seljačke bune, Muzej Krapinskih neandertalaca ( Krapinski pračovjek) itd.

Za relaksaciju predlažemo obližnje Tuheljske Toplice ili malo dalje Krapinske Toplice ili Terme Olimje.

Granični prijelaz za Sloveniju Razvor- Bistrica  ob Sutli udaljen je samo 4 km tako da su blizu i turističke atrakcije u tom dijelu Slovenije.

Nakon relaksacije i obilaska kulturno povijesnih znamenitosti , uživat ćete u vrhunskoj gastronomiji i degustaciji hrane i vina na brojnim punktovima: Vila Zelenjak, Dvorac Mihanović, objektima Seoskog turizma: Grešna gorica, Masnec itd.

Kuća za odmor POD BRAJDE idealna je za bijeg od uobičajenog stresa i gužve, za punjenje baterija i oporavak i duha i tijela. Istovremeno, zahvaljujući dobroj opremljenosti internetske WIFI  komunikacije , te brojnim zemaljskim i satelitskim TV programima na obje etaže, omogućena je online privatna i poslovna povezanost.

Sigurni smo da ćete se nakon prvog boravka poželjeti vratiti, opet obići sve ono što vas je oduševilo na prvom boravku te otkriti sve ono što niste stigli.

Zagorje je još nedovoljno afirmiran dragulj u turističkoj ponudi Hrvatske, istražite ga dok je još dostupan u svojoj autohtonosti i prirodnosti.

Dobrodošli!

Kuća za odmor DOBROTA

Donji Zbilj 2, 49216 Desinić

Mob. 098 205 479

arsen.dobrota@gmail.com

Ova predivna kuća za odmor smještena usred Hrvatskog zagorja, okružena predivnom prirodom i zelenilom pružit će Vam miran i bezbrižan odmor daleko od gradske buke. Možete se opustiti u hladu prekrasne terase, a tijekom vrućih ljetnih dana potražiti osvježenje u bazenu. Interijere kuće su uređeni u starinskom stilu s antiknim namještajem što kući daje posebnu čar. Opremljena je svime potrebnim za ugodan boravak i nezaboravan godišnji odmor. Najniža visina stropa iznosi 60 cm. Predlažemo da tijekom boravka posjetite terme Tuhelj u sklopu kojih je za najmlađe tu aqua park. Područje je poznato po proizvodnji vina pa preporučamo posjet jednoj od mnogobrojnih kleti i vinskih podruma, a svakako kušajte i jela tradicionalne kuhinje u nekom od restorana. Za ljubitelje aktivnog odmora se u blizini nalaze i brojne šetnice i biciklističke staze.

3 sobe u kućanstvu, spavaća soba x3, 6 kreveta, dnevna soba, kuhinja, kupaona, wc, bazen, terasa, dječje igralište

Kuća za odmor KUŠLEC

Trnovec Desinićki 20/1, 49216 Desinić
Mob. 098 66 99 30
kuslec.zagorje@gmail.com

Kuća za odmor KUŠLEC smještena je na brežuljku nedaleko od mjesta Desinić i okružena je prirodnim ljepotama. Ako želite s obitelji pobjeći u zelenu prirodu i mir, uživati u obližnjim toplicama ili pak istražiti kulturno-povijesnu baštinu obližnjeg srednjovjekovnog dvorca Veliki Tabor, KUŠLEC je idealan odabir za vas. Kuća je od Zagreba udaljena svega 50-ak minuta vožnje, a već će vas na prvi pogled oduševiti svojom toplom drvenom vanjštinom i prostranom terasom s koje se pruža prekrasan pogled. Sastoji se od dviju spavaćih soba, prostranog dnevnog boravka, kuhinje i kupaonice, a njezin će moderan interijer zadovoljiti svačije potrebe. Opustite se i uronite u hidromasažni bazen smješten na donjoj terasi i u potpunosti uživajte u zagrljaju zagorskih brežuljaka. Ako želite drugačiji obiteljski odmor uz raznolik sadržaj za sve uzraste, posjetite KUŠLEC za nezaboravan boravak u ljepotama Hrvatskog zagorja.

Ruralna kuća za odmor PRI BROZU

Kumrovečka 14, 49295 Kumrovec
Mob. 098 99 77 990
 info@pri-brozu.com 

https://www.pri-brozu.com/hr/

U ruralnoj kući za odmor “Pri Brozu”, opg Ivica Broz nudi uslugu smještaja za 6 osoba, organizaciju i održavanje domjenaka, usluge hrane i pića po dogovoru, degustacije vina i ostale domaće proizvode . Objekt se nalazi na malom bregu usred vinograda, na Vinskoj cesti, udaljen 500 m od centra Kumrovca. Mogućnost iznajmljivanja cijelog objekta za privatna druženja.