Po plavem trnaci

Tourist Board of the Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela area 

Fairy tale in the palm

Tourist Board of the Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela area

Fairy tale in the palm

Kumrovec

U pisanim spomenicima, Kumrovec se prvi put javlja godine 1463., i to kao jedan od posjeda Cesargrada koji je od ranije, već u 14. stoljeću, u vlasti Celjskih grofova.

 

više…

Desinić

Desinić je drevno naselje koje se prvi puta spominje kao sjedište župe već 1334. godine kao župa „ Ecclesia sancti Gheorgii de Zothla“ ( „Župa sv. Jurja od Sutle“ ).

 

više…

Zagorska Sela

Od godine 1886. postoji općina Sela. Ona se nalazila u sklopu kotara Klanjec i županije Varaždin. Godine 1952. u sastavu kotara Klanjec ponovno je formirana Općina Zagorska Sela.

 

više…

About us

Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela pokriva Općine Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela, koje se prostiru lijevom obalom rijeke Sutle kojom prolazi državna granica s Republikom Slovenijom od Zelenjaka do Donjeg Breznog te predstavljaju krajnji zapadni dio Hrvatskog zagorja. Sa sjeverne strane graniče s Općinom Hum na Sutli preko Općina Zagorska Sela i Desinić. Na istočnoj i južnoj strani, područje djelovanja Turističke zajednice se prostire do granica s Gradom Pregradom, Općinom Tuhelj i na jugu s Gradom Klanjcem.

Dvorci, kurije, sakralni objekti i drugi spomenici na području TZ područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela, podsjećaju nas na visoku razinu kulturnog življenja i graditeljsko umijeće proteklih stoljeća, a čarobni okusi prošlih vremena, ovdje će privući i najzahtjevnije.

Iz mirišljavih kuhinja i krušnih peći seoskih domaćinstava i restorana, poslužuju se tradicionalna zagorska, kao i jela nastala spojem tradicionalnog i modernog načina pripreme, koristeći namirnice uzgojene na bregima i dolima uz rijeku Sutlu i potok Horvatsku.

Posjetite nas!

 


“Finalist 2011.”

klikcup_logo