15. TABOR FILM FESTIVAL, 6. – 9. 07. 2017.

raspored
 
Ove godine je u konkurenciji kratkometražnog filma prijavljeno više od 1000 radova iz 80-ak zemalja, a prijave su završile početkom ožujka. Osim prijavljenih radova, selektori gledaju i programe drugih festivala kratkometražnog filma s kojima vrlo dobru surađuju duži niz godina (Berlin, Clermont-Ferrand, Oberhausen). Program će se sastojati od dva natjecateljska programa u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji gdje su zastupljeni filmovi svih rodova (animirani, dokumentarni, igrani, eksperimentalni). Osim toga, predstavit će se i nekoliko retrospektiva, izbor dječjeg programa – Kiki. Kako bi se izokrenula perspektiva zajedničkog gledanja filmova i aktivno uključili publiku, organizira se program Sound & Vision i Noć žive publike. U sklopu programa Zagorski specijal, prikazat će se filmovi autora iz Hrvatskog zagorja.PRODAJNA MJESTA ZA FESTIVALSKE ULAZNICE:
Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
Krčma Polanović, Matije Gupca 36, Zabok
Caffe bar Mala Ramona, Trg Ljudevita Gaja 1, Krapina
Pizzeria Ramona, Stjepana Radića 9, Pregrada
Grešna Gorica, 49216, DesinićRaspored glazbenih izvođača po danima:
ČETVRTAK: My Baby, Stems , Žen, dRUMELODY, DJ Venom, Achromatic Attic, All Strings Detached 
PETAK: Urban & 4, Matija Svira Arsena, M.O.R.T., Stray Dogg, Univerzitas, Kozmodrum, J. R. August sa zborom, Ufoslavians (dj set), Haris Pilton 
SUBOTA: Let 3, Jimmy Stanić & Sexy Boys, Antenat, Lovely Quinces, J.R. August, DR. Smeđi Šećer, persons from porlock, Dječak iz Vode
NEDJELJA: Kries, Foltin, Porto Morto, Oridano Gypsy Jazz, M.I.L.E., Haiku Garden 

Foto by Julien Duval

Starije obavijesti, informacije:

Uz glavni filmski program, međunarodnu i domaću konkurenciju u kojoj se redatelji natječu u nekoliko kategorija, u popratnom filmskom programu Festival donosi retrospektivu filmova iznimno uspješne slovenske animatorice Špele Čadež koje će predstaviti ugledna slovenska filmologinja Maja Kranjc. Britanski kritičar mlađe generacije Michael Pattison podijelit će s posjetiteljima iskustva s brojnih putovanja na filmske festivale širom svijeta. Za Tabor je pripremio i svoj izbor najboljih kratkometražnih filmova. Program Zagorski specijal ove godine predstavlja animatora Marijana Lončara iz Krapine, a posjetitelji će ponovo moći uživati u europskoj filmskoj “reprezentaciji” u programu EFA-e “Kratki su bitni!”. I ove godine sinonim za opušteno gledanje filmova bit će program “Noć žive publike”, dok se u programu “Sound&Vision” kratki filmove u live svirci odijevaju u novo glazbeno ruho.

 

Posebnost ovogodišnjeg Tabor Film Festivala bit će i brojne radionice, predavanja i promocije knjiga. Posjetitelji će moći čuti zanimljivu priču o knjizi „Horizonti ateizma: prepiska o vjeri, znanosti i smislu života“, zbirku od 22 pisma koja su tijekom šest mjeseci 2016. godine razmijenili Pavel Gregorić i Željko Porobija, dvojica ateista sasvim različitih životnih puteva. Željko Porobija bio je pastor i dekan adventističke škole u Maruševcu koji je izgubio vjeru pod teretom znanstvenih činjenica, a Pavel Gregorić je sveučilišni profesor filozofije koji nikada nije bio vjernik niti je osjetio “zov transcendentnog”. Premijerno će se na Tabor Film Festivalu održati i DJ radionica pod palicom DJ Venoma, dobitnika brojnih nagrada i višestrukog prvaka Hrvatske u dj-ingu. Svi zainteresirani moći će naučiti osnove dj-inga: od miksanja i odabira glazba preko računalnih programa do scratcheva i beat jugglinga.

 

Prijevoz će i ove godine biti osiguran iz Zagreba, kao i festivalski shuttle koji će povezivati sve najvažnije festivalske lokacije tijekom njegovog trajanja. Kamp će biti otvoren dan prije i dan nakon Festivala. Svi posjetitelji imat će posebne popuste na ulaznice za Terme Olimia i Terme Tuhelj koje se nalaze nedaleko od Desinića, a oni mamurni će se svako jutro osvježiti na Veronika Mamurluk Korneru u organizaciji mini mljekare Veronika. Ljubitelji dobrog jazza moći će uživati na Grešna Gorica stageu uz zagorske delicije i dobru kapljicu.

 

 

Facebook event: http://bit.ly/2mhEsBu

Facebook page TFF: http://bit.ly/2mwPT8X         

 

 

 

 

 

Partneri festivala:

 

Hrvatski audiovizualni centar

Krapinsko-zagorska županija

Općina Desinić

Muzeji Hrvatskog zagorja

Grešna Gorica

Terme Olimia

Terme Tuhelj

Staropramen

Mini mljekara Veronika

Belina

HTZ – Full of life

TZ KZŽ – Bajka na dlanu

TZ područja Kumrovec, Desinić i Zagorska sela

Implementacija snova

HexaWorx

Naša djeca – tiskara

Tam-Tam Music Festival

Goulash Disko Festival

 

Medijski pokrovitelji

 

Radio 101

Radio Študent

Radio Student

Muzika.hr

Tportal

Perun.hr

Sound Report

CMC – Croatian Music Channel

Nocturne magazin

Ziher.hr

Portal X-ica.com

Studentski.hr

Terapija.net

SoundGuardian Portal

LiveSvirke.com

Mixeta.net

Transmeeet.tv