Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Krapinsko – zagorske županije

BUČNICA FEST je gospodarska, turistička i edukativna manifestacija – natjecanje u pripremanju bučnice te promotivna i prodajna izložba proizvoda i jela od buča. Manifestacija je pokrenuta sa ciljem promocije zagorske tradicionalne kuhinje, buče kao vrhunske namirnice i proizvoda od buča te ostale turističke ponude općina Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela.

Uz natjecanje, ocjenjivanje i proglašenje pobjednika, kojem se dodjeljuje priznanje Zlatna buča, organizira se cjelodnevni kulturno-zabavni program.

O programu:

– Program počinje u 11,00 sati, a svečano otvorenje i proglašenje pobjednika je u 13,00 sati. Program se nastavlja do kasnih večernjih sati.

Na manifestaciji Vas očekuje:
– degustacija i ponuda bučnica, sajam domaćih proizvoda, demonstracija izrade bučnice i drugih jela, predavanje o bučinom ulju, siru, vinu…..degustacija, predavanje o kvaliteti i izvornosti proizvoda, prezentacija Mjera 3, cjelodnevni kulturno – umjetnički program, radionice za djecu, predstavljaju uzgajivači konja, prigodna ugostiteljska ponuda, vožnja konjskom zapregom i turističkim vlakićem, predstavljanje udruga, obrta i starih zanata…..

U izboru za najbolju bučnicu, natječu se:

natjecatelji plakat bf 2019

U zabavnom i glazbenom dijelu nastupaju:
- Adalbert Turner Juci
- Aljoša Mutić
- Good old times band

- Grupa Štimung
- Desinićke mažoretkinje
- Dječji zbor Sveta Katarina
- Kuburaška udruga Sveti Martin

bf19_plakat_prav-2-1i

bf_19_footer gg

glazbeniprogram PLAKAT BF 19

djecjiprogram PLAKAT BF

recept za bučnicu

 

 

Prijavnica za sudjelovanje:

Prijavnica-BUČNICA-FEST-2019 pdf

Prijavnica-BUČNICA-FEST-2019 word

 

Program, uskoro!