Posjetite nas


Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela pokriva Općine Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela, koje se prostiru lijevom obalom rijeke Sutle kojom prolazi državna granica s Republikom Slovenijom od Zelenjaka do Donjeg Breznog te predstavljaju krajnji zapadni dio Hrvatskog zagorja. Sa sjeverne strane graniče s Općinom Hum na Sutli preko Općina Zagorska Sela i Desinić. Na istočnoj i južnoj strani, područje djelovanja Turističke zajednice se prostire do granica s Gradom Pregradom, Općinom Tuhelj i na jugu s Gradom Klanjcem.

Dvorci, kurije, sakralni objekti i drugi spomenici na području TZ područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela, podsjećaju nas na visoku razinu kulturnog življenja i graditeljsko umijeće proteklih stoljeća, a čarobni okusi prošlih vremena, ovdje će privući i najzahtjevnije.

Iz mirišljavih kuhinja i krušnih peći seoskih domaćinstava i restorana, poslužuju se tradicionalna zagorska, kao i jela nastala spojem tradicionalnog i modernog načina pripreme, koristeći namirnice uzgojene na bregima i dolima uz rijeku Sutlu i potok Horvatsku.

Posjetite nas!

TURISTIČKA-KARTA-tzpkdzs__9.3